ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A METEOROLOGILOR AERONAUTICI
-PARTENERI-





GEOECOMAR-Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marină - GeoEcoMar reprezintă polul naţional de excelenţă în cercetarea și consilierea geologică, geofizică și geoecologică marină, costieră și a apelor interioare, precum și un centru de referinţă pentru Stiinţele Mării și ale Pământului.

STATUL MAJOR AL FORTELOR NAVALE este structura militară din subordinea Statului Major General destinată conducerii administrative şi operaţionale, în timp de pace a structurilor din subordine, iar în situaţii de criză şi război coordonează activităţile planificate pentru structurile de generare/regenerare, operaţionalizarea lor precum şi coordonarea suportului logistic al forţelor în teatrele de operaţii.



ARCA Space este o companie aerospațială situată în Râmnicu Vâlcea, România care construiește rachete spațiale și aeronave cu sau fără pilot, în vederea explorării spațiului. A fost înființată ca Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică, un ONG în România, de către Dumitru Popescu și alți câțiva pasionați de rachete și aeronautică. De atunci ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane mari stratosferice inclusiv un grup de baloane și a câștigat două contracte guvernamentale, unul cu Guvernul României și altul cu Agenția Spațială Europeană. ARCA a mai dezvoltat un avion suborbital cu motor rachetă, o familie de rachete suborbitale și orbitale și un avion fără pilot stratosferic. ARCA dezvoltă în prezent proiectul rachetei EcoRocket.[1]


ARPIA-Asociația Română Pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii este o asociație neguvernamentală care promovează și coordonează activitățile de informare a adevărului despre aeronautica și astronautica națională și universală. Susține aeronautica națională în ansamblu, manifestările ce vizează istoria, construcțiile, precum și propaganda fenomenului aeronautic și arta zborului.




Asociaţia „Clubul Amiralilor” este o asociație neguvernamentală, autonomă și apolitică, constituită în scopul afirmării și menținerii unor relații colegiale între amiralii României, iar în cadrul acesteia, Forumul Securității Maritime reprezintă inițiativa ştiinţifică  care este o platformă de creare și diseminare a cunoștințelor și informațiilor în domeniul securității maritime, care desfășoară activitate științifică și organizează evenimente de informare și dezbatere publică.


 REGIONAL AIR SERVICES a fost printre primii operatori privați în aviația din România, devenind astfel, în anul 1999, primul aeroport privat. Printre numeroasele autorizări, amintim câteva, cum ar fi: transportul aerian de pasageri și mărfuri, operațiuni de ambulanță aeriană,  școala de pilotaj,  instruire/antrenament pentru salvarea vieții pe mare, școala de parașutism (școala, salturi de antrenament și agrement cu parașuta tip tandem),  lansare parașutiști și material, reclamă aeriana (tractare de banner / steag),  operațiuni offshore,  operațiuni de căutare și salvare,  aerofotogrametrie,  operațiuni geodezie,  operațiuni în folosul agriculturii și silviculturii,  operațiuni de supraveghere aeriană,  operațiuni pentru protecția mediului și alte activități de filmări și fotografieri aeriene.



Școala de Supraviețuire pe Mare este singurul furnizor din Europa Centrală și de Est de traininguri specializate, dedicate în principal celor care activează în industriile offshore, răspunde nevoii de pregătire a întregului personal care lucrează în bazinul Mării Negre, dar și companiilor de crewing românești și străine. Școala de Supraviețuire pe Mare a fost înființată în anul 2010 și este o parte a REGIONAL AIR SERVICES – Aeroport Tuzla.